Adviespraktijk David & van Wezel

Praktijk voor Mediation, Psychotherapie, Vertrouwenspersonenwerk en Coaching

Echtscheiding

Als je uit elkaar gaat, wat dan?

Het verbreken van een relatie is een emotioneel proces waarbij je ook nog zakelijk veel moet regelen. Zoals: Wie gaat waar wonen? Hoe gaat het met de zorg voor de kinderen? Hoe wordt het vermogen verdeeld?

Het roept emoties, vragen en twijfels op waarbij het lastig is om een juiste koers te bepalen.

Ondersteuning van een professionele mediator heeft al vele mensen geholpen.

Wat heeft u aan mediation bij een scheiding?

In plaats van tegen elkaar te procederen, kunt u ook gezamenlijk de echtscheiding regelen met behulp van een mediator. Mediation is eigenlijk niets anders dan bemiddeling.

U gaat samen in gesprek en er volgt geen verdere dure en ontwrichtende juridische procedure. De mediator brengt structuur aan en zorgt er voor dat beide (ex)partners zowel de zakelijke kant als de emotionele aspecten kunnen bespreken.

Mediation en kinderen

Via mediation beperkt u de emotionele schade voor uw kind. Met kinderen heeft u eigenlijk niet ‘de luxe’ om elkaar te gaan bestrijden via twee advocaten. Op kinderen heeft een langlopende echtscheidingsprocedure een diepgaand en levenslang effect op de emotionele stabiliteit van de kinderen. Mediation stelt u in staat om afspraken te maken over zaken die belangrijk zijn voor u en de kinderen. Vervolgens legt u dat vast in een ouderschapsplan.

Kosten

Een groot aantal rechtsbijstandverzekeringen vergoedt mediation bij echtscheidingen. U kunt hiernaar informeren bij uw verzekering.

Ook kan de mediator een zogenaamde toevoeging aanvragen als uw inkomen niet hoog is.

Of u hiervoor in aanmerking komt kunt u nakijken bij de mediationpagina van de Raad voor Rechtsbijstand. Als u voor beide niet in aanmerking komt, kunnen wij u telefonisch informeren over de kosten..

Voor uitgebreidere informatie kunt u bellen naar 06 5532 6539. E-mail: Ingrid van Wezel